Čoko-ostružinový RAW dort

03.01.2019

Na korpus potřebujeme:

  • 170g mandlí bez slupky
  • 1 banán
  • 4 PL kokosového oleje

Na ostružinovou vrstvu potřebujeme:

  • 160g mandlí bez slupky
  • 50g strouhaného kokosu
  • 2 PL kokosové smetany (to je to tuhé z kokosového mléka)
  • 6 PL kokosového oleje
  • 50g lyofilizovaných ostružin

Na čoko vrstvu potřebujeme:

  • 2 avokáda
  • 1 banán
  • 30g kakového másla
  • 30g vysokoprocentní čokolády

Na posypání: mandle, kokos, yofilizované ostružiny, maliny


Postup:

Začneme tím, že si mandle bez slupky na korpus i ostružinovou vrstvu namočíme do vody na cca hodinu (odděleně do dvou nádob). Poté vodu slijeme a začneme korpusem - mandl si dáme do stolního mixéru, přidáme banán, rozpuštěný kokosový olej a umixujeme vše v kašovitou hmotu. Hmotu natlačíme naspod dortové formy a odložíme do lednice.

Ostružinovou vrstvu vytvoříme obdobně, vodu z mandlí slijeme, mandle dáme do stolního mixéru, přidáme strouhaný kokos, kokosovou smetanu, rozehřátý kokosový olej a lyofilizované ostružiny. Vše umixujeme do hladka, rovnoměrněnaneseme na korpus a dáme zpátky do lednice

Poslední vrstva bude probíhat opět podobně. Nejprve si rozpustíme hořkou čokoládu v kakaovém máslu, což dáme spolu s avokády a banánem do mixéru a mixujeme v hladkou hmotu. Naneseme na ostružinovou vrstvu, dort ozdobíme dle libosti a dáme jej zpět do lednice.

Před podáváním by měl dort tuhnout alespoň 4 hodiny v chladu.

Věřím, že dort vám bude chutnat, oslovil totiž i mého dědu, naprostého odpůrce zdravého stravování.:-)