(Ne)lízátka

18.03.2019

K MDŽ jsem se snažila být strašně kreativní a vymyslet něco pro moji maminku.

Byl to takový ten recept, který jsem si nejdřív vizualizovala v hlavě a pak až šla do kuchyně, takže se mi první pokus z 90% rozpadl/ roztekl, ale při doladění a použití trochu jiných surovin se vše zadařilo  a zde je recept.

Co budeme potřebovat?

  • 200g kešu másla
  • 50g kakaového másla
  • 100g kešu ořechů


  • lyofilizované maliny, borůvky, jahody, kakao
  • vysokoprocentní čokoládu
  • pistácie či jiné ořechy


Pustup:

Nejprve si rozpustíme ve vodní lázni kakaové máslo, smícháme jej s kešu máslem v jednolitou hmotu a přimícháme kešu ořechy, které si umixujeme v hladkou moučku. Vzniklou hmotu dáme álespoň na 1, 5 - 2 hodiny do lednice.

Mezitím si připravíme ingredience na dochucení a obarvení. Maliny, jahody = červené lízátko, ostružiny, borůvky = fialové, kakao = hnědé. Záleží na vás, co máte po ruce a jak to chcete :-). Já jsem si do jedné mističky připravila prach z lyofilizovaných jahod, do druhé prach z lyofilizovaných ostružin, do třetí kakao.

Po vyndání hmoty z lednice jsem ji rozdělila na čtvrtiny. Tři čtvrtiny jsem smíchala s předpřipravenými ingrediencemi v mističkách a poslední čtvrtinu jsem jen zakápla vanilkovým aroma a citronovou šťávou, tudíž zůstala v barvě výchozích ingrediencí.

Z barevných hmot jsem vytvořila kuličky, které jsem napíchala na špejle, se špejlemi do sklenice s kokosovým olejem - protože jsem nevymyslela nic lepšího, co by drželo :-).

Nakonec jsem některá (ne)lízátka namočila do rozpuštěné čokolády či kešu másla a obalila buď v prachu z lyofilizovaného ovoce, kokosu nebo umixovaných pistáciích - co nejvíc barev na efekt :-).

(Ne)lízátka skladujte v lednici! :-)