Škvarková lowcarb pizza

10.01.2019

Na těsto potřebujeme: 

  • 300g syrového květáku
  • 200g škvarek
  • 30g Ghí
  • 200g mletého lněného semínka
  •  50g mletého konopného semínka
  •  2 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, bazalka, oregano

Na pizzu volitelně: 

  • kečup bez cukru
  •  sýr, šunka, olivy,...

Postup:

 Nejprve si do mixéru dáme růžičky květáku, 1-2 sklenice vody a umixujeme do hladka v květákovou kaši, kterou přecedíme, abychom se zbavili co nejvíce vody. Zcezenou květákovou kaši dáme opět do stolního mixéru a přidáke veškeré ostatní ingredience - škvarky, rozpuštěné Ghí, mleté semínko lněné i konopné, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl a koření dle libosti. Vše spolu umixujeme v hladkou hmotu, ze které vytvoříme placku na pečícím papíru na velkém plechu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 50-55 minut.

Na vychladlou placku naneseme domácí kečup bez cukru, šunku, mozzarellu, zeleninu,.... vše dle fantazie a chuti a necháme ještě na 5-10 minut zapéct v troubě.